Przycisk Mode zresetuje całą konfigurację urządzenia. Szczegóły znajdziesz poniżej:
Resetowanie przełącznika
Dlaczego warto zresetować przełącznik:
1. Zainstalowałeś przełącznik w swojej sieci i nie możesz się z nim połączyć, ponieważ przypisałeś mu niewłaściwy adres IP.
2. Chcesz usunąć całą konfigurację przełącznika i przypisać mu nowy adres IP.
3. Próbujesz przejść do trybu Express Setup, a diody LED przełącznika zaczynają migać po naciśnięciu przycisku Mode. Oznacza to, że przełącznik jest już skonfigurowany przy użyciu informacji IP.
Ostrzeżenie Zresetowanie przełącznika powoduje usunięcie konfiguracji i ponowne uruchomienie przełącznika.
Aby zresetować przełącznik, naciśnij i przytrzymaj przycisk Mode. Diody LED przełącznika zaczną migać po około 3 sekundach. Kontynuuj przytrzymywanie przycisku Mode. Diody LED przestaną migać po kolejnych 7 sekundach, a następnie przełącznik zostanie ponownie uruchomiony.
Przełącznik zachowuje się teraz jak przełącznik nieskonfigurowany. Możesz wprowadzić informacje o adresie IP przełącznika, używając Express Setup, jak opisano w sekcji „Uruchamianie Express Setup”.
Mam nadzieję, że to pomoże.













































































































































